Tool IHC tilt en positioneert monopaal | Maritiem Nederland
Nieuws
Tool IHC tilt en positioneert monopaal

Tool IHC tilt en positioneert monopaalIn Europese kustwateren leveren offshore contractors jaarlijks bijna driehonderd windmolens op, en dat rechtvaardigt specialistische apparatuur om deze efficiënt te plaatsen.

IHC Handling Systems heeft een pile guiding tool geleverd voor het jack-up schip ‘Zaratan’ van Seajacks. Met de tool kunnen monopalen, die nodig zijn voor de fundatie van windmolens, worden opgetild en op de plaats gebracht.
De pile guiding tool vervangt door het combineren van het tillen en positioneren de upending bucket en de guiding and positioning tool. Hierdoor wordt volgens IHC tijdens de installatie tijd bespaard en is minder dekruimte nodig. Naast de pile guiding tool, leverde IHC ook nog een upending tool (700 ton) en de hydraulische power packs. Zusje IHC Hydrohammer leverde de hydraulische hamer voor het heien van de monopalen.
Seajacks heeft de pile guiding tool al ingezet bij het Meerwind offshore windmolenproject op de Duitse Noordzee. Daar plaatst Seajacks tachtig windmolens. De fundatie van de windturbines bestaat uit een monopaal en een transitiestuk. De monopalen hebben een buitendiameter van 5,5 meter, een lengte van 64 meter en een gewicht van 680 ton. Het transitiestuk verbindt de monopaal met de mast. Sinds september heeft Seajacks al 25 monopalen geplaatst.
Seajacks installeerde de afgelopen jaren meer dan tweehonderd windturbines. Naast de Zaratan heeft het bedrijf nog twee schepen, de ‘Kraken’ en de ‘Leviathan’.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland