Toisa koopt door Ulstein ontworpen schip | Maritiem Nederland
Nieuws
Ulstein

Toisa koopt door Ulstein ontworpen schipErik van Huizen | zondag 21 april 2013
Offshore, Scheepsbouw

Offshore bedrijven willen met hetzelfde schip inspringen op (onbekende) toekomstige markten. Daarom ontwikkelde het Vlaardingse Ulstein Sea of Solutions een nieuw type constructievaartuig.

Toisa laat bij Hyundai Heavy Industries een multipurpose offshore construction vessel (MOCV) bouwen. Het schip (150,5 x 32 meter) is gebaseerd op een ontwerp van het Nederlandse Ulstein Sea of Solutions. “De Ulstein ‘Deepwater Enabler’ is ontwikkeld omdat wij eigenaren van offshore schepen de flexibiliteit willen geven met hetzelfde scheepsplatform in te kunnen springen op toekomstige marktveranderingen”, vertelt Nick Wessels van Ulstein. “Zo heeft het schip een constructiemoonpool geschikt voor zowel een flexlaytoren als een well-interventietoren, en een kleinere moonpool voor duik- en Remotely Operated Vehicle (ROV)-werkzaamheden. Het platform is onder meer geschikt voor installatie- en constructiewerk in zeer diep water, het leggen van pijpen en kabels en het vervoer van zware offshore uitrusting. Gezien de move naar diepwaterexploratie verwachten wij dat de behoefte aan dit soort schepen verder gaat toenemen.”

De hoofdcomponenten van het nieuwe schip, zoals de kranen, worden niet geleverd door Nederlandse bedrijven. Nederlandse bedrijven gaan wel de marine equipment leveren.

Toisa exploiteert offshore schepen voor de olie- en de gasindustrie. De schepen varen vooral in de Noordzee, de Golf van Mexico en bij Brazilië, Zuidoost-Azië en West-Afrika.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland