Titan LNG verzorgt eerste LNG-bunkering in North Sea Port | Maritiem Nederland
Nieuws
Vrachtwagens van Titan LNG verzorgden de bevoorrading met LNG van de Fure West (foto: North Sea Port)

Titan LNG verzorgt eerste LNG-bunkering in North Sea Port

redactie | vrijdag 19 oktober 2018
Havens, MET Event

Op 16 oktober verzorgde brandstofleverancier Titan LNG voor de eerste maal een LNG-bunkering van trucks naar een zeeschip in North Sea Port. 

De ‘Truck to Ship’ bunkering vond plaats aan het Kluizendok in Gent, waarbij LNG werd getankt aan het zeeschip Fure West vanuit vrachtwagens op de kade. Het schip is door 8 trucks met ongeveer 19 ton LNG per stuk voorzien van LNG, goed voor ruim 150 ton LNG. De trucks haalden het vloeibare gas op in Rotterdam en Zeebrugge. De Zweedse rederij Furetank, eigenaar van de Fure West, is een pionier op het gebied van LNG aangedreven schepen.

Ship to Ship bunkering

North Sea Port wil het bunkeren van LNG in de toekomst meer structureel aanbieden. Volgens Jan Lagasse, CEO van North Sea Port, zal dit de nautische aantrekkelijkheid van North Sea Port vergroten en de uitstoot van CO2 en stikstofoxide aanzienlijk beperken. Beide aspecten staan ook vermeld in het Strategisch Masterplan van het onlangs gefuseerde grensoverschrijdende havenbedrijf en sluit aan bij het behalen van de Europese klimaatdoelstellingen. Het havenbedrijf onderzoekt verdere mogelijkheden voor LNG-bunkering via de ‘Ship to Ship'-methode.

Partners Maritiem Nederland