Thecla Bodewes Zakenvrouw van het Jaar 2011 | Maritiem Nederland
Nieuws
Thecla Bodewes

Thecla Bodewes Zakenvrouw van het Jaar 2011

Joke Heikens | woensdag 30 maart 2011

De scheepvaart inzetten bij het bestrijden van files. Dat wil Thecla Bodewes uitdragen na haar benoeming tot Zakenvrouw van het Jaar 2011.

Thecla Bodewes is de Zakenvrouw van het Jaar 2011, zo maakte Minister-President Mark Rutte op maandag 21 maart bekend. De Directeur-Eigenaar van Scheepswerven Bodewes, Scheepswerf De Kaap en Maritima Green Technology ziet de prijs als een overwinning voor ‘haar mannen’ die dag in dag uit de mooiste schepen maken en repareren, maar ook voor de gehele maritieme industrie.
“Er is geen aanleg van asfalt nodig om de transportbehoefte aan te kunnen”, zei Bodewes in een eerste reactie. “De aandacht die met deze prijs gepaard gaat, zal ik vooral gebruiken om ons land te herinneren aan de maritieme roots. De voordelen van vervoer over het water zijn groter dan ooit. Er is geen filevorming op het water, waardoor de betrouwbaarheid qua levertijden wordt verhoogd. Daarnaast is transport over water erg duurzaam. De CO2-uitstoot is aantoonbaar minder, het verbruik van brandstof per hoeveelheid vervoerde goederen is minder en er hoeft geen extra asfalt aangelegd te worden.”
Thecla Bodewes kreeg de ‘Prix Veuve Clicquot’, zoals de prijs ook genoemd wordt, voor de succesvolle en snelle groei van Scheepswerven Bodewes en Scheepswerf De Kaap. Bodewes is een vrouw op een hoge positie in een mannenwereld en geeft leiding aan een financieel gezond familiebedrijf.

Partners Maritiem Nederland