Thecla Bodewes boegbeeld topsector Water & Maritiem | Maritiem Nederland
Nieuws
Volgens Thecla Bodewes zijn er legio kansen om ons uit de huidige crisis te innoveren.

Thecla Bodewes boegbeeld topsector Water & Maritiemredactie | donderdag 11 februari 2021
Maritieme Cluster

Met ingang van 1 april is Thecla Bodewes benoemd als boegbeeld van de topsector Water & Maritiem. Dat hebben staatssecretaris Keijzer (EZK) en minister Van Nieuwenhuizen (I&W) bekend gemaakt. Bodewes is ceo van Thecla Bodewes Shipyards. Zij neemt het stokje over van Annemieke Nijhof (directeur Deltares). 

Naast haar bekendheid in de maritieme sector en in Haagse kringen is Bodewes geen onbekende in Topsector Water & Maritiem. Zo heeft zij aan het begin van het Topsectorenbeleid een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Human Capital Agenda. Als zakenvrouw van het jaar in 2011 en ‘havenondernemer van het Jaar 2019 Port of Zwolle’ heeft zij de juiste ervaring om de drie deelsectoren in Topsector Water & Maritiem onderling te verbinden én met andere sectoren, aldus Keijzer en Van Nieuwenhuizen.

Met haar netwerk, invloed en ervaring is zij de aangewezen persoon om de drie deelsectoren in Topsector Water en Maritiem onderling te verbinden, te internationaliseren én om de Topsector verder te verbinden met de andere sectoren in het missiegedreven Topsectoren- en Innovatiebeleid (MTIB).

Bodewes was een aantal jaar voorzitter van het ISO NL (Internationaal Strategisch Overleg) – een publiek-privaat overleg op strategisch niveau over internationaal ondernemen en internationaal-economische vraagstukken – en ze kent de sector en het Haagse speelveld als geen ander. Het toenemende belang van cross-sectorale samenwerking, zowel nationaal als internationaal, maakt haar inzet en ervaring zeer waardevol voor een gezonde toekomst van deze topsector.

Uit de crisis innoveren

Thecla Bodewes ziet er enorm naar uit als boegbeeld van Topsector Water & Maritiem aan de slag te gaan: “Als scheepsbouwer in hart en nieren ben ik een aanpakker. En dat komt goed uit. Er liggen legio kansen voor deze brede sector met zijn drie deelsectoren maritiem, watertechnologie en deltatechnologie. Innovatie met focus op verduurzaming en digitalisering in aansluiting op grote transities als klimaatverandering, gezondheid en duurzame mobiliteit is meer dan ooit nodig. Al was het alleen maar om ons uit de huidige crisis te innoveren.”

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Betabanen

Partners Maritiem Nederland