The Ocean Cleanup kiest DNV GL als verificatiepartner | Maritiem Nederland
Nieuws
Om toekomstige schoonmaakrondes te financieren brengt The Ocean Cleanup producten van oceaanplastic op de markt.

The Ocean Cleanup kiest DNV GL als verificatiepartnerRedactie | donderdag 9 januari 2020
Maritieme Cluster

The Ocean Cleanup wil het aan land gebrachte plastic recyclen tot nieuwe plastic producten om daarmee geld op te halen voor de verdere schoonmaak van de oceaan. De Nederlandse non-profit organisatie heeft DNV GL als partner gekozen om de oorsprong van de toekomstige plastic producten te bevestigen en te verifiëren.

"Om transparantie op de markt te brengen, hebben we DNV GL gevraagd om een standaard op te stellen. DNV GL heeft elke stap van oceaanplastic gevolgd en zal dit blijven doen, om te kunnen bevestigen of het plastic in onze producten werkelijk voor 100 procent uit de oceaan afkomstig is", zegt Boyan Slat, oprichter en ceo van The Ocean Cleanup.

Nieuwe financiering

The Ocean Cleanup wil het plastic afval recyclen, met als hoofddoel het financieren van de verdere
schoonmaak van de oceaan. Het is de bedoeling om aantrekkelijke, duurzame producten te ontwikkelen die gemaakt zijn van materiaal dat is ingezameld in de Great Pacific Garbage Patch. Producten die als oceaanplastic zijn gelabeld, zijn mogelijk niet volledig afkomstig uit de oceaan. Op dit moment is het niet verplicht om een onafhankelijke derde partij te laten controleren of het materiaal afkomstig is uit de oceaan. DNV GL is de eerste partij die dit gaat verifiëren.

Certificering van nieuwe producten

De verificatieprocedure - waaraan DNV GL anderhalf jaar heeft gewerkt - maakt een optimale traceerbaarheid mogelijk en verduidelijkt hoe 'oceaanplastic' wordt gedefinieerd. Hiermee wordt deze snel ontwikkelende markt transparanter. Vervolgens zal DNV GL een standaard ontwikkelen die openstaat voor alle partijen die geïnteresseerd zijn in de certificering van producten uit oceaanplastic. 

"Bij de aankoop van producten die door DNV GL zijn geverifieerd, kunnen consumenten er volledig op vertrouwen dat het een product van oceaanplastic is en dat zij bijdragen aan een oplossing tegen plastic", zegt Luca Crisciotti, ceo van DNV GL Business Assurance.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland