Texelstroom vaart deze zomer op CNG | Maritiem Nederland
Nieuws
De 'Texelstroom' onder en de 'Dr. Wagemaker' (TESO's tweede, oudere, veerboot) boven. Foto: Flying Focus

Texelstroom vaart deze zomer op CNG

Jan Spoelstra | dinsdag 25 juli 2017
Toeleveranciers

Wie deze zomer naar Texel gaat, doet dat met de meest duurzame veerboot van het Nederlandse waddengebied, want vanaf half juli vaart de veerboot van Den Helder naar Texel op gecomprimeerd aardgas.

Dat maakte de ontwikkelaar en bouwer van het bunkerstation voor gecomprimeerd aardgas (CNG) Pitpoint half juli bekend. De 'Texelstroom' is daarmee de eerste veerboot die op gecomprimeerd aardgas vaart. Aardgas is de fossiele brandstof met de hoogste energiedichtheid per uitgestoten hoeveelheid CO2.

De energiedichtheid van CNG is echter lager dan die van het in opkomst zijnde vloeibaar aardgas (LNG). Maar gezien het vaarprofiel van de veerboot, die ieder uur op en neer vaart, en de mogelijkheid heeft om vaak te bunkeren, is gekozen voor CNG. bovendien kan zo gebruik gemaakt worden van de uitgebreide gas-infrastructuur die reeds in Den Helder en op Texel aanwezig is.

Accu's

Twee van de vier generatorsets (4 x 2000 kW, ABC motoren) aan boord van de Texelstroom zijn dual fuel motoren, die voor het grootste deel op aardgas draaien en een klein beetje gasolie inspuiten voor een goede verbranding. De andere twee motoren draaien op gasolie.

Bij goed weer kan de veerboot op slechts één van de vier gensets varen. Deze blijft dan continu op het meest efficiënte vermogen draaien. Bij het manoeuvreren in de haven is dat te weinig, en springt een accupakket van 1.500 kWh bij om de vier Rolls-Royce roerpropellers van stroom te voorzien. Tijdens het laden en lossen laadt de genset dan de accu's weer op.

Ambulancevaart

Bij een ambulancevaart waarbij een overtocht slechts zeven minuten duurt heeft het schip drie gensets nodig, de vierde dient voor extra betrouwbaarheid. Het schip kan bovendien uitsluitend op de accu’s een ambulancevaart uitvoeren. De Texelaren kunnen dus terugvallen op één van de meest ‘redundant’ uitgevoerde schepen die in de wereld rondvaren.

De realisatie van de duurzame en innovatieve Texelstroom is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen TESO en verschillende partijen waaronder clean fuel leverancier PitPoint. Hierbij was de doelstelling tweeledig: de veerboot zo efficiënt, schoon en duurzaam mogelijk maken, en tegelijkertijd een veilige, betrouwbare verbinding met het vaste land garanderen. Dat meldt Pitpoint medio juli in een persbericht.

Bunkerstation

Bovendien is het schip technisch toegerust om op termijn ook te kunnen varen op groengas, hetgeen nog duurzamer en schoner is dan CNG. Naast TESO en PitPoint kwam dit unieke project mede tot stand dankzij classificatiebureau Lloyd’s Register, scheepbouwkundig ingenieursbureau C-Job, scheepswerf LaNaval uit Bilbao, leverancier hoge druk gas reduceer Compressor System Holland, en leverancier van CNG opslag containers Umoe.

Hoewel er in de Amsterdamse grachten al rondvaartboten varen op aardgas, is een project op deze schaal - met een schip dat 340 auto’s en 1.750 passagiers kan vervoeren - nog niet eerder gerealiseerd binnen Europa. PitPoint nam binnen dit innovatieve project de volledige engineering, bouw en exploitatie van het Groengas/CNG-bunkerstation op Texel op zich.

De TESO vervoert jaarlijks ongeveer 2 miljoen passagiers en circa 600.000 auto's van Den Helder naar Texel.

>>> Lees meer over het ontwerp van de 'Texelstroom'

Partners Maritiem Nederland