Tewaterlating pijpenlegger IHC | Maritiem Nederland
Nieuws

Tewaterlating pijpenlegger IHCBart van Kessel (NML) | maandag 18 januari 2016
Maritieme Cluster, Scheepsbouw, Koninklijke IHC

Onlangs gleed de voorlopig laatste pijpenlegger achterwaarts van de helling bij IHC. Young Maritime Representative (YMR) van stichting Nederland Maritiem Land Bart van Kessel doet verslag.

Op vrijdag 15 januari liet Koninklijke IHC de pijpenlegger ‘Seven Cruzeiro’ te water op de werf in Krimpen aan den IJssel. Deze tewaterlating was bijzonder want het schip was de laatste uit een serie van drie schepen voor Subsea 7 die IHC te water liet. De ‘Seven Rio’ en ‘Seven Sun’ zijn de andere twee schepen uit de serie.

Deze hightech pijpenleggers kunnen werken op waterdiepten van 3.000 meter. De schepen zijn uitgerust met een modern klasse 2 dynamic position systeem en zijn hierdoor in staat zeer nauwkeurig te manoeuvreren. Ze hebben een opslagcapaciteit van 3.000 ton flexibele pijpen. De pijpenlegtoren heeft een tension capaciteit van 550 ton.

De pijpenleggers zijn niet de grootste schepen die IHC ooit bouwde, maar voor een student maritiem officier, die meestal vaart en niet eerder zag hoe deze fraaie staaltjes technologie het water in gleden, was het best indrukwekkend. Voordat de genodigden het schip mochten bekijken, kreeg ik alvast een sneak preview...

Lees het hele verslag van YMR Bart van Kessel op de website van Stichting Nederland Maritiem Land.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland