Team TU Delft wint MARIN-botenrace | Maritiem Nederland
Nieuws
Modelboot Team X

Team TU Delft wint MARIN-botenraceMischa Brendel | zondag 22 januari 2012

Team 10 van de TU Delft heeft de modelzeilbootrace bij MARIN gewonnen.

Op 20 januari won het team met hun modelboot ‘Team X’ de jaarlijkse wedstrijd, waarbij verschillende teams van de TU Delft en Hogeschool Inholland het tegen elkaar opnemen. De wedstrijd vindt ieder jaar plaats in het Ondiepwaterbassin van onderzoeksinstituut MARIN in Wageningen.
Het winnende team, bestaande uit Joost Doude van Troostwijk, Matthijs Gawehn, Ilan de Keersmaecker en Casper Rensen, ontwierp een modelboot met drie zeilen en een diepe kiel met veel ballast. Het stabiele schip bleek, samen met de nodige stuurmanskunst, voldoende om als snelste van vijftien boten uit de race te komen.
De innovatieprijs ging dit jaar naar het ontwerp Atilgan van Murat Imat, Jeroen Kunnen, Thomas Mohren en Tom Wiegerinck, eveneens van de TU Delft. Zij ontwierpen een vleugelzeil uit twee delen, wat zeer veel voortstuwende kracht kan genereren.
Elk jaar worden de ontwerpregels van de wedstrijd iets aangepast, om klakkeloos kopiëren van eerdere modellen te voorkomen. Zo moesten teams dit jaar een monohull bouwen die niet breder mocht zijn dan 30 cm. De totale massa van het schip mocht niet meer zijn dan 4,59 kg.
De jaarlijkse wedstrijd is onderdeel van het onderwijsprogramma dat studenten van de minoropleiding Zeiljachten van de TU Delft en Hogeschool Inholland volgen.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland