Nieuws
Op 6 april 2018 ging de ice classed pusher tug Conwenna te water op de werf in Kampen (foto: TB Shipyards)

TB Shipyards bouwt sleephopperzuigers Barkmeijer af

redactie | vrijdag 1 februari 2019
Scheepsbouw

Thecla Bodewes Shipyards heeft uit het faillissement van Barkmeijer Shipyards de in aanbouw zijnde sleephopperzuigers overgenomen. Daarnaast wordt ze eigenaar van de werf in Stroobos om de afbouw van de scheepscasco's te kunnen faciliteren.

Na intensieve onderhandelingen met curator Marco Kalmijn en de Rabobank is de overname - en doorstart - van Barkmeijer Stroobos een feit. Volgens Thecla Bodewes is de doorstart "van groot belang voor de scheepsbouwindustrie in Noord-Nederland. Werkgelegenheid en continuïteit van opdrachten van toeleveranciers zijn hiermee geborgd."

Barkmeijer zal haar activiteiten onder haar eigen naam voortzetten. De in aanbouw zijnde baggerschepen zullen afgebouwd worden voor een Nederlandse opdrachtgever (van wie de naam niet bekend is gemaakt, red.). Mede dankzij deze opdrachtgever is de doorstart van Barkmeijer mogelijk gemaakt.

TB Shipyards noemt de kennis en kunde op het gebied van specialistische schepen die Barkmeijer inbrengt "een welkome aanvulling in de eigen portefeuille. De toevoeging van Barkmeijer aan groep de scheepswerven van Bodewes zorgt voor een prachtig portfolio van verschillende scheepstypen."

Op dit moment werken er op de drie werven van Bodewes 160 fte. TB Shipyards is een gevestigde speler in de scheepsbouw en reparatie en is "vastbesloten die positie verder te versterken op haar locaties in Harlingen, Kampen, Meppel en nu dus ook in Stroobos".

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland