Sylvia Boer wordt directeur AYOP | Maritiem Nederland
Nieuws
Sylvia Boer: 'Laten we deze regio samen nog duidelijker op de kaart zetten.'

Sylvia Boer wordt directeur AYOP

Redactie | dinsdag 10 december 2019
Offshore

Met ingang van 1 februari begint Sylvia Boer (37) als directeur van Amsterdam IJmuiden Offshore Ports (AYOP). Boer fungeert in deze nieuwe functie binnen de vereniging voor Offshorebedrijven in het Noordzeekanaalgebied als spil tussen de leden, overheid en stakeholders. 

De afgelopen acht jaar werkte Boer bij Damen Shipyards Group, waarvan de laatste drie jaar als Head of Communications. Daarvoor was ze werkzaam bij Scheepsbouw Nederland (tegenwoordig: NMT) als export manager en beleidsmedewerker. Daarnaast is ze voorzitter van WISTA Nederland (Women's International Shipping and Trading Association). In deze functie streeft zij onder meer naar het verbinden van vrouwen in de maritieme industrie en het versterken van hun kennis en netwerken. 

Dankzij haar verschillende rollen heeft Boer een breed (maritiem) netwerk en een sterk track record opgebouwd, die gaan helpen om AYOP’s toekomstplannen te realiseren. Dat komt goed uit, want AYOP ziet grote kansen voor de offshore wind, maar ook zeker voor olie & gas, in de regio en wil deze met de komst van Boer gaan benutten.

Professionalisering

“Boers ervaringen dragen bij aan de professionaliseringsslag van AYOP", zegt Ron Davio, voorzitter AYOP. "Onze vereniging telt inmiddels 80 leden en dat aantal groeit snel. Daarnaast nemen, door onder andere de komst van de windparken Hollandse Kust, de offshore wind activiteiten in de regio in rap tempo toe. Deze twee ontwikkelingen vragen om intensieve samenwerking met overheden, leden en stakeholders. Sylvia Boer wordt verantwoordelijk voor alle activiteiten van AYOP die daarmee samenhangen."

Boer heeft veel zin om samen met de leden, overheid en stakeholders het Amsterdam IJmuiden offshore energy ecosysteem verder te ontwikkelen. "Zodat we nieuwe bedrijven en ladingstromen kunnen aan trekken, nieuwe fondsen voor innovaties kunnen aanboren en nieuwe mensen naar de sector gaan trekken. Laten we deze regio samen nog duidelijker op de kaart gaan zetten", aldus Boer.

 

Partners Maritiem Nederland