Steun voor innovatieve jet thruster Holland Marine Parts | Maritiem Nederland
Nieuws
Volgens ceo Henry kroeze is de boegjet perfect tijdens het aan- en afmeren en manoeuvreren in drukke havens.

Steun voor innovatieve jet thruster Holland Marine Partsredactie | dinsdag 6 juli 2021
Toeleveranciers

Vijf jaar geleden riepen de Drechtsteden het MKB-Katalysatorfonds in het leven. Het fonds stimuleert en ondersteunt MKB-ondernemers in de (maritieme) maakindustrie in de eerste fase van hun innovaties. Eén van de 29 bedrijven die dankzij het fonds een podium hebben gekregen is Holland Marine Parts uit Dordrecht, dat een innovatieve water jet boegschroef heeft ontwikkeld.

"Sinds de start tot en met het voorjaar van 2021 kregen we 58 aanvragen waarvan er 29 zijn toegekend. Hieruit blijkt wel hoeveel behoefte er aan het fonds is. Het allerbelangrijkste is dat het idee innovatief is en de ondernemer gevestigd is in de regio", vertelt Niels Wepster, voorzitter van de adviescommissie van het MKB-Katalysatorfonds. "Wij betalen een deel van de investering, maar minimaal de helft moet de ondernemer zelf inbrengen, in tijd of geld. Het moet geen vrijbrief zijn, je moet er zelf in geloven. Het totale subsidiebedrag dat we in 2020 hebben uitgekeerd is 111.054 euro, de eigen investering van bedrijven was circa 408.512 euro. Hieruit blijkt het vliegwiel wat we teweegbrengen.”

Micro Jet Thruster

Eén van de 29 goedgekeurde aanvragers is Holland Marine Parts uit Dordrecht. Zij hebben al tien jaar ervaring met hun zelf ontwikkelde Jet Thruster. “Deze boegjet geeft controle en dat is perfect tijdens het aan- en afmeren of tijdens het manoeuvreren in een drukke, krappe haven”, vertelt Henry Kroeze, CEO en oprichter van het bedrijf. “Onze klanten waarderen het comfort en het gemak dat de Jet Thruster biedt. De eigenschappen van de Jet Thruster als een stil, gebruiksvriendelijk en betrouwbaar manoeuvreersysteem zijn in de markt omarmd. Maar nu willen we een boegjet voor kleinere boten op de markt brengen. Via het MKB-katalysatorfonds hebben we subsidie aangevraagd voor het ontwikkelen van een Micro Jet Thruster-systeem. Dit product is geschikt voor sloepen en kleine snel varende boten en sluit goed aan op het segment waarvoor we het ontwikkelen.”

Pieter Cats, Sales Director & Business Development vult aan: “Deze compacte Jet Thruster moet dé hardloper worden om onze business internationaal verder uit te bouwen. Zie het als de Big Mac bij de McDonalds. Wij willen na tien jaar ervaring het product omzetten in een nieuw type product en een grotere markt over de hele wereld aanboren. We zijn inmiddels al twee jaar onderweg en hebben samen met onze engineers de Micro Jet Thruster al meerdere malen getest. De subsidie is opgegaan aan het ontwikkelen en testen en we hebben er met elkaar heel wat extra uurtjes inzitten. Maar het resultaat mag er zijn!”

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland