Strontweek gaat vooralsnog door | Maritiem Nederland
Nieuws
Those were the days, een tjokvolle haven in Workum tijdens de Strontweek 2019.

Strontweek gaat vooralsnog door

Redactie | dinsdag 28 april 2020
Jachtbouw & Watersport

SAIL Amsterdam gaat niet door, het Skûtsjesilen moeten we dit jaar missen en de Zachtebedrace is ook al van de kaart. Temidden van al deze afgelastingen laten de organisatoren van de Strontweek in Workum weten dat hun evenement van 12 tot 17 oktober vooralsnog doorgaat. Al zal 'anderhalve meter' voor alle onderdelen van de Strontweek een hele hijs worden.

De organisatoren van de Strontweek - Zeilvaart College Workum, Vereniging Zeilvracht, Stichting Liereliet Workum, Visserijvereniging Workum en Stichting Zeilvaart Warmond - maken plannen om het evenement zo nodig in aangepaste vorm door te laten gaan. "De anderhalve meter zal voor alle onderdelen van de Strontweek een hele hijs worden. Daarnaast heeft ieder deelevenement zo zijn eigen struikelblokken", zegt Maarten Offinga, voorzitter van Zeilvaart College Workum (ZCW). Eind mei hoopt de organisatie "beter in kaart te hebben wat de mogelijkheden zijn". 

"Voorlopig", zegt Offinga, "gaan we er vanuit dat op maandag 12 oktober het ‘En nou oprotten’ gewoon door de haven zal schallen, dat Warmond de bloembollen voor stront kan ruilen, dat passagiers kunnen uitkijken naar de aankomst in Amsterdam, dat Liereliet vele rondborstige zangers voor een enthousiast publiek heeft gehad, dat de klompzeilers trots door Workum gaan, dat de geur van gerookte vis over de markt waait en dat de vissers hun netten weer kunnen zetten."

Partners Maritiem Nederland