Nieuws
De sluis bij Driel is weer toegankelijk voor de scheepvaart (foto: Thea van den Heuvel/Rijkswaterstaat)

Stremming sluis Driel voorbij na succesvolle renovatie

redactie | donderdag 9 mei 2019
Binnenvaart

De scheepvaart kan weer gebruik maken van sluis Driel. Na een succesvol verlopen renovatie die 2,5 maand duurde is de stremming voorbij. 

De werkzaamheden aan de sluis, die op 20 februari begonnen, omvatten onder meer het vervangen van de elektrotechnische installaties, het vervangen van de bewegingswerken van de sluisdeuren, betonreparaties en het geschikt maken van de sluis voor centrale bediening.

Met de renovatie van sluis Driel en de start van de vervanging van de zuidelijke vizierschuif in stuw Hagestein is het renovatieprogramma van de stuwcomplexen in Nederrijn en Lek nu over de helft. De komende periode gaat Rijkswaterstaat verder met  het vervangen van drie vizierschuiven in de stuwen (twee in Hagestein, een in Driel) en het schilderen van het tweede deel van stuw Amerongen en stuw Driel.

Voor de overgang naar centrale bediening zullen de drie sluizen een aantal dagen zijn gestremd. Sluis Amerongen van donderdag 13 juni 22.00 uur t/m maandag 17 juni 2019 22.00 uur. Sluis Hagestein van donderdag 26 september 22.00 uur t/m maandag 30 september 2019 22.00 uur. Sluis Driel van donderdag 7 november 22.00 uur t/m maandag 11 november 2019 22.00 uur. Tijdens deze stremmingsperiodes kunnen schippers omvaren via de Waal.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland