Stevinsluizen Den Oever langer dicht voor scheepvaart | Maritiem Nederland
Nieuws
Als onderdeel van die versterking komt er een keersluis ten noorden van de schutsluis bij Den Oever.

Stevinsluizen Den Oever langer dicht voor scheepvaartredactie | vrijdag 19 maart 2021
Binnenvaart

Naast de Stevinsluizen bij Den Oever wordt een nieuwe keersluis gebouwd. Als gevolg van uitlopende bouwwerkzaamheden is de geplande openstellingsdatum van 27 april niet langer haalbaar. De stremming van de Stevinsluizen is daarom verlengd, met als uiterlijke datum 21 mei a.s. Indien mogelijk gaan de sluizen al vanaf Hemelvaart (13 mei) open.

De beroeps- en recreatievaart moeten hiercoor voor langere tijd rekening houden met een omvaarroute via de Lorentzsluizen. Vanwege de start van het recreatieseizoen per 1 april en de vele schepen die in het voorjaar op het water verschijnen, kan de wachttijd bij de Lorentzsluizen sterk oplopen. Ook zal de brug in de A7 bij Kornwerderzand vaker opengaan, waardoor de kans op files voor het autoverkeer toeneemt.

Uitloop werkzaamheden

De bouwwerkzaamheden lopen om meerdere redenen uit, onder meer door de invloed van het coronavirus. Daardoor kan er minder efficiënt worden gewerkt en bij het constateren van een besmetting ligt het werk soms stil. Een belangrijke tegenvaller was ook dat bij het droogpompen van de bouwkuip de opwaartse waterdruk groter bleek te zijn dan voorzien. Daardoor moest de bouwkuip met extra pompen worden drooggezet. Tenslotte heeft het werk ook stilgelegen door de strenge vorstperiode van half februari.

Rijkswaterstaat had ruimte in de planning gereserveerd om tegenvallers en slecht weer (vorst, storm) op te vangen, maar die ruimte blijkt niet voldoende te zijn. Er is nu besloten om met extra ploegen 24 uur per dag door te werken, alleen kan daarmee de uitloop niet volledig worden opgevangen.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland