Startende ondernemers pitchen voor PortXL plek | Maritiem Nederland
Nieuws
Tijdens de selectiedagen konden veertig deelnemers 'speed daten' met 190 maritieme professionals.

Startende ondernemers pitchen voor PortXL plekRedactie | dinsdag 18 februari 2020
Maritieme Cluster, Havenbedrijf Rotterdam

Voor de deelnemers van het innovatieprogramma PortXL brak het moment van de waarheid aan. Een recordaantal van veertig startende ondernemers nam plaats op het podium tijdens de selectiedagen. In één minuut pitchen zij hun bedrijfsplan om een plek binnen te halen in het programma. 

Voor het vijfde jaar op rij bundelen Van Oord en PortXL de krachten in de zoektocht naar starters met een innovatief product of dienst voor de maritieme sector. Tijdens de selectiedagen op 11 en 12 februari zijn de namen bekend gemaakt die deelnemen aan het programma in 2020. De komende honderd dagen krijgen de start- en scale-ups intensieve begeleiding om hun plannen van de grond te krijgen en ambities verder te ontwikkelen.

Tijdens de pitchdagen werden de kandidaten intensief ondervraagd over onderwerpen als technologie, financiën en business development en hoe hun oplossing bijdraagt aan een duurzame, veilige en efficiënte haven. Meer dan 190 mentoren en haven- en innovatie-experts waren hierbij betrokken. In totaal werden tien start-ups en zeventien scale-ups toegelaten tot het programma. Opvallend is dat onder de start-ups dit jaar geen enkel Nederlands initiatief zit, terwijl ons land in de groep scale-ups acht van de beschikbare zeventien plaats opeist.

Business Fast Track programa

De komende drie maanden volgen de geselecteerde deelnemers een programma waarin ze hulp krijgen bij het ontwikkelen van hun product en de groei van hun bedrijf. Zij worden hierin bijgestaan door mentoren uit het havenbedrijfsleven. De scale-ups krijgen een speciaal opgezet Business Fast Track programma aangeboden. Tijdens het afsluitende Shakedown event op 25 juni presenteren de kandidaten hun voortgang en resultaten.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland