Snijkopzuigers IHC voor Bangladesh | Maritiem Nederland
Nieuws
Een van de twee Beaver 50 snijkopzuigers op de scheepswerf in Sliedrecht. Foto: Royal IHC

Snijkopzuigers IHC voor BangladeshBart Stam | maandag 7 november 2016
Baggeren, Koninklijke IHC

Royal IHC levert DBL Dredging in Bangladesh twee snijkopzuigers met bijbehorende werkschepen. DBL Dredging is de nieuwe baggerdivisie van DBL Group in het dichtbevolkte Aziatische land aan de Golf van Bengalen.

DBL Dredging heeft in Sliedrecht twee IHC Beaver 50 snijkopzuigers besteld met bijbehorende werkschepen, type Delta Multi Craft 1050. De snijkopzuigers kunnen baggeren tot 14 meter diep. De schepen zijn 32,3 meter lang, hebben een vermogen van 1350 kilowatt en een buisdiameter van 500 millimeter. De order is inclusief paalwagensysteem, ankerboominstallatie, productiemeetsysteem en dredge track presentation system (DTPS).

“Onze baggerdivisie moet ruim driehonderd rivieren in Bangladesh bevaarbaar houden. Hiervoor hebben wij deze snijkopzuigers en werkschepen nodig”, zegt Md Matiar Rahman, chief operating officer van DBL Dredging. “Naast de levering van deze nieuwe baggerschepen gaan wij ook de bemanning uitgebreid trainen”, aldus Kees Derks, IHC Area Sales Director. “Ook bieden wij levenslange ondersteuning aan bij deze order.” Dit gebeurt grotendeels vanuit het IHC-servicecentrum in de hoofdstad Dhaka. Royal IHC zorgt voor het transport van de snijkopzuigers en werkschepen naar Dhaka. De vaartuigen moeten hier in december 2016 aankomen.

Bangladesh is een belangrijke afzetmarkt voor Royal IHC. De afgelopen twee jaar heeft de scheepsbouwer twintig snijkopzuigers en werkboten verkocht aan diverse particuliere bedrijven.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland