Snelste RIB van Nederland | Maritiem Nederland
Nieuws
Foto: E.J. Bruinekool Fotografie Hilversum

Snelste RIB van NederlandEen nieuwe RIB met twee 300 pk motoren moet ervoor zorgen dat watersport en pleziervaart op het IJsselmeer veilliger kunnen verlopen.

Post Workboats uit URK heeft, speciaal voor zijn hulpverleningswerkzaamheden, een nieuwe Tornado RIB in gebruik genomen. Volgens ondernemer Klaas Post is het de snelste RIB van Nederland. Twee 300 pk Yamaha motoren zorgen voor een topsnelheid van 110 kilometer per uur.

De reddingboot is door Tornado en Klaas Post speciaal ingericht voor reddings- en kleine bergingsoperaties op het IJsselmeer. De RIB heeft met de twee motoren voldoende kracht om zelfs een 40 meter jacht op sleeptouw te nemen. “En ook het lostrekken van vastgelopen jachten lukt ons in 95 procent van de gevallen op eigen kracht. Gaat dat niet, dan halen wij er een tweede boot bij”, aldus Post.

De boot is 10 meter lang, 3,05 meter breed, ligt 50 cm diep en heeft een gewicht van 2.500 kg. Dat relatief hoge gewicht komt doordat de RIB is uitgerust met een uitgebreide EHBO-uitrusting, brandbestrijdingsmiddelen, duikapparatuur, sterke pompen en een luchthefzak.

Klaas Post is al dertig jaar actief in de maritieme industrie. Post Workboats telt drie divisies: hulpverlening, verhuur en verkoop. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van compleet uitgeruste vaartuigen voor reddings- en bergingsmaatschappijen, de offshore en de seismische industrie en overige nautische beroepssectoren. Post Workboats biedt daarnaast ook speciale servicediensten. Zo leverde Post jarenlang wereldwijd de vaartuigen, compleet met bemanning, voor de begeleiding van de Red Bull Air Races. 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland