SMST levert davit-systemen voor Loodswezen | Maritiem Nederland
Nieuws
Met een davit worden de snelle jollen aan bakboord en stuurboord van een loodsboot te water gelaten (foto: SMST)

SMST levert davit-systemen voor Loodswezen

redactie | dinsdag 23 juli 2019
Toeleveranciers

SMST heeft drie nieuwe davit-systemen geleverd voor loodsvaartuig 'Procyon' van het Nederlands Loodswezen. Met deze compacte hijskranen kunnen de Fast Launch Craft-jollen van het loodsvaartuig veilig te water worden gelaten (en weer geborgen).

De davit-systemen zijn speciaal ontworpen voor het Loodswezen. Na de succesvol verlopen sea trials die begin juli plaatsvonden is de Procyon weer aan het werk op de Noordzee.

Het Loodswezen koos voor de davit-systemen van SMST ter vervanging van de bestaande systemen en om de efficiency en betrouwbaarheid van fast launch-operaties te verbeteren. De davits van SMST kunnen ook onder zware omstandigheden (bij golven tot 4 m) een maximaal gewicht van 4,5 t tillen. Om de werkbaarheid te vergroten maken de davits gebruik van 'deiningcompensatie'.  

"SMST heeft een perfect werkend product geleverd dat eenvoudig te bedienen is. De davits zijn uitgebreid getest in de fabriek en op zee", zegt Jos de Nooijer, kapitein bij het Loodswezen. "SMST heeft goed naar ons geluisterd; al onze wensen zijn uitgevoerd."

Met de levering van de davit-systemen breidt SMST zijn productportfolio voor de offshore sector uit.

Partners Maritiem Nederland