SMM: spuds, Curve en Bonecrusher van IHC | Maritiem Nederland
Nieuws

SMM: spuds, Curve en Bonecrusher van IHCPaul Steenhoff | donderdag 16 augustus 2012

Naast custom built pijpenleggers en baggerschepen, toont IHC op de SMM ook innovatieve equipment om in te bouwen aan boord van bestaande schepen.

Uiteraard ontbreekt IHC Merwede niet op SMM 2012. Op de stand is alle aandacht voor de custom built baggerschepen, pijpenleggers en de vele andere vaartuigen die IHC bouwt. Daarnaast is er aandacht voor twee nieuwe spudsystemen. Een van deze systemen kan gewoon gemonteerd worden op al bestaande cutterzuigers. De spud is opgehangen aan hydraulische cilinders waarvan de opgaande en neergaande beweging geregeld kan worden door de operator vanuit de cockpit. Zo kan de zeegang teniet worden gedaan aangezien de spud zijn poot aan de grond blijft houden en voorkomen wordt dat de spud verbogen raakt of zelfs breekt. Er kan dus langer worden doorgewerkt onder zwaardere condities.
Ook voor de standaard IHC Backhoe dredgers is een nieuw spudsysteem ontwikkeld, waarbij winches, spoelen en kabels ontbreken zodat aan dek meer vrije werkruimte ontstaat.
IHC Parts & Services laat de Curve op de SMM zien, een nieuwe pompwaaier voor een baggerpomp waarvan beweerd wordt dat deze meer pompkracht levert en slijtvaster is dan een normale pompwaaier.
Ook de Bonecrusher is te zien. Geen nieuwe griezelfilm, maar een aan- of afvoerslang met stalen ringvormige wapening waardoor de standtijd aanmerkelijk is toegenomen, aldus IHC.

 

SMM-beurs: Hal B4, Stand 300

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland