SMM: MAN Diesel & Turbo zet in op tweetakt diesels | Maritiem Nederland
Nieuws

SMM: MAN Diesel & Turbo zet in op tweetakt dieselsPaul Steenhoff | vrijdag 17 augustus 2012

MAN Diesel en Turbo toont op de SMM beurs zijn nieuwe motor voor containerschepen. Containerschepen voeren de afgelopen jaren langzamer, waarvoor trager draaiende motoren nodig zijn.

Het is de grootste tweetakt diesel die MAN Diesel & Turbo ooit heeft gebouwd. Zelf noemt de fabrikant het een super langeslagmotor met een boring van slechts 90 centimeter. Het beest heeft de naam S90ME-C9.2 meegekregen en heeft zijn testfase bij Hyundai Heavy Industries Engine & Machine Division er inmiddels opzitten waardoor de motor klaar is om de markt te bestormen.
De motor levert een koppel van 8.5 Nm bij slechts 84 toeren per minuut en heeft een vermogen van 69,720 kW, ongeveer 9.500 pk. De machine is speciaal ontworpen voor containerschepen om bij een lager toerental te kunnen draaien waardoor de brandstofconsumptie afneemt en daarmee de uitstoot van schadelijke emissies. Slow steaming dus, waarbij ook een lagere schroefsnelheid wordt bereikt.
De eerste S90ME-C9.2 wordt geïnstalleerd aan boord van een containerschip dat wordt gebouwd in opdracht van Orient Overseas Container Line, met het hoofdkantoor in Hong-Kong. De basis van de S90ME-C9.2 wordt gevormd door de inmiddels meer bekende VLCC S90ME-C8.

 

SMM-beurs: Hal A3, stand 200

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland