Sleipnir gearriveerd in Rotterdam | Maritiem Nederland
Nieuws
Zondag 22 maart om 14.45 was het zover: Sleipnir arriveert in Rotterdam en ontvangt een eresaluut.

Sleipnir gearriveerd in Rotterdam

Redactie | maandag 23 maart 2020
Offshore, Grootste schepen

's Werelds grootste half afzinkbare kraanschip Sleipnir van Heerema is op 22 maart gearriveerd in de haven van Rotterdam. in lijn met de lopende richtlijnen besloot Heerema het schip en de bemanning vanuit de lucht te begroeten in plaats van aan land. Bij aankomst kreeg het schip tevens een welkomstgroet.

De grootte van Sleipnir is moeilijk voor te stellen: hij is 220 meter lang, 102 meter breed, biedt ruimte aan 400 werknemers en weegt 119.000 ton. Het schip heeft tot nu toe verschillende installatieprojecten voltooid, waaronder het recordbrekende Noble Energy Leviathan-project in Israël, Equinor's Peregrino C-installatie in Brazilië en de Cassia C Trinidad-installatie.

“Samen met de Kolga crew heb ik de Sleipnir trots begeleid bij haar eerste aankomst in de haven van Rotterdam", zegt Koos-Jan van Brouwershaven, ceo van Heerema. "We heten het schip en de bemanning van harte welkom in Nederland en wensen Sleipnir haar een behouden vaart en mooie succesvolle projecten toe in de komende Noordzee zomercampagne.”

Meest duurzame kraanschip

Sleipnir is niet alleen het grootste half afzinkbare kraanschip op zee, maar ook het meest duurzaam. Het schip heeft dual-fuel motoren waarmee Sleipnir op LNG kan varen, waardoor de schadelijke uitstoot drastisch wordt verminderd. Bovendien is het schip volledig uitgerust met LED-verlichting, heeft het een warm/koud terugwinningssysteem en is het klaar om te worden aangedreven door schone elektriciteit wanneer het aanmeert in het Calandkanaal na de voltooiing van het Shore Power-project

Het kraanschip heeft een drukke campagne voor de boeg en zal de komende weken vertrekken naar haar eerstvolgende van vele projecten.

Partners Maritiem Nederland