Sleepanker voor Piet 'Maasmond Maritime' Sinke | Maritiem Nederland
Nieuws
Zonder één dag te verzaken brengt Piet Sinke al bijna 24 jaar een dagelijkse maritieme knipselkrant uit.

Sleepanker voor Piet 'Maasmond Maritime' Sinkeredactie | vrijdag 19 november 2021
Havenbedrijf Rotterdam

Piet Sinke – samensteller van de gratis maritieme knipselkrant Maasmond Maritime – ontving op 18 november het Sleepanker uit handen van havenmeester René de Vries.  De onderscheiding is bedoeld voor mensen die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de Rotterdamse haven.

Piet Sinke (62) is berger van beroep. Hij verdiende zijn sporen bij Smit Internationale en werkt tegenwoordig als zelfstandige berger vanuit Singapore. Het Sleepanker krijgt hij vanwege Maasmond Maritime, een dagelijkse maritieme knipselkrant van zo’n 30 pagina’s die Sinke in zijn eentje sinds eind jaren negentig samenstelt.

In 24 jaar is de krant iedere dag verschenen. Wat er ook gebeurde of waar Sinke ook aan het bergen was, Maasmond Maritime kreeg een nieuwe editie. De krant staat vol met maritiem nieuws uit de gehele wereld, maar Sinke – die tegenwoordig zijn krant in Singapore samenstelt – verloochent zijn Rotterdamse ‘roots’ niet. Momenteel verstuurt hij zijn krant dagelijks naar 43.600 abonnees. Sinds enkele jaren kunnen geïnteresseerden het nieuws ook via de app ‘Maasmond Maritime’ vernemen.

René de Vries roemde de prestatie van Sinke: "Met Maasmond Maritime levert Piet Sinke in zijn uppie een positieve bijdrage aan het imago van de Rotterdamse haven in de maritieme wereld. Bovendien zorgt zijn knipselkrant ervoor dat veel zeelieden dagelijks op de hoogte blijven van het laatste maritieme nieuws", aldus de Rotterdamse havenmeester. 

Bron: Havenbedrijf Rotterdam

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland