Sjorren zeecontainers kan stuk veiliger | Maritiem Nederland
Nieuws
Sjorren zeecontainers kan stuk veiliger

Sjorren zeecontainers kan stuk veiliger

Antoon Oosting | donderdag 8 april 2010

Het sjorren, vastzetten van zeecontainers kan een stuk beter en veiliger, zo leert het Lashing@Sea Project, een branchebreed onderzoek onder leiding van het Maritime Research Institute of the Netherlands (MARIN).

In het kader van het drie jaar durende onderzoeksproject zijn vijf verschillende types schepen continu wereldwijd gevolgd hoe ze met containers omgingen en werden testen gedaan met het anders bevestigen van containers. In totaal deden aan het project 24 organisaties mee, variërend van afvaardigingen van de deelnemende landen Nederland, Zweden en Verenigd Koninkrijk, classificatiemaatschappijen, rederijen en producenten van bevestigingsmaterialen, evenals de bemanningen van bijna 160 schepen. Het project is betaald door de Nederlandse regering.
Het project heeft verschillende conclusies en aanbevelingen opgeleverd voor het veiliger laden en vastzetten van containers. De drie betrokken landen willen deze nu voordragen aan de International Maritime Organisation (IMO) en de International Association of Classification Societies (IACS) om op te nemen in de internationale regels voor het laden en vastzetten van containers.

Partners Maritiem Nederland