Singapore launching customer voor nieuwe Thales-radar | Maritiem Nederland
Nieuws

Singapore launching customer voor nieuwe Thales-radarMenno Steketee | vrijdag 30 augustus 2013
Marine

Nieuwe marineschepen staan praktisch altijd garant voor een stukje technologische vooruitgang. De Singaporese is de eerste klant voor een nieuw door Thales Nederland ontwikkeld radarsysteem.

Thales Nederland gaat voor een bedrag van meer dan 52 miljoen euro radarsystemen leveren aan de marine van Singapore. Dat blijkt uit een brief die de ministers Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) en Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) deze zomer naar de Tweede Kamer stuurden.

Het gaat volgens de brief om acht radarsystemen van het type NS-106, dat zowel lucht- als zeedoelen kan opsporen en volgen. De NS-100-‘familie’ radarsystemen is voorzien van nieuwe technologie die het mogelijk maakt om de sensor snel te laten ‘reconfigureren’, van functie te laten switchen. Singapore is de ‘launching customer’ voor de radar.

Binnen de roterende behuizing van de radar is tevens plek ingeruimd voor andere sensoren zoals televisiecamera’s en warmtebeeldcamera’s.

De radarsystemen - en bijhorende testapparatuur - zijn bestemd voor de nieuwe Littoral Mission Vessels van de Singaporese marine van 1200 ton. De potente patrouilleschepen zijn vooral bedoeld om missies in kustgebieden uit te voeren - vandaar ‘littoral’. De bouwopdracht voor acht stuks van de LMV’s werd begin dit jaar aan de marinetak van ST Engineering verleend. Het ontwerp voor de schepen werd dit voorjaar op een maritieme beurs in Singapore wereldkundig gemaakt.

Thales Nederland wil omwille van de vertrouwelijkheid geen commentaar geven op het bericht.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland