SIGMA-korvetten voor Vietnam | Maritiem Nederland
Nieuws

SIGMA-korvetten voor VietnamMenno Steketee | woensdag 4 september 2013
Marine

Als het even meezit, levert een order van de Vietnamese marine duizend manjaren werk op voor de Nederlandse marinescheepsbouw. Maar een definitief contract moet nog gesloten worden.

De Gorinchemse werf Damen Shipyards bevestigt aan Maritiem Nederland dat ‘een akkoord in de onderhandelingen is bereikt’ voor de levering van twee korvetten aan de Vietnamese marine. Het gaat om twee korvetten van de goed verkopende SIGMA-klasse, in dit geval het type 9814 - dat staat voor: 98 meter lang, 14 meter breed. De wereldwijd opererende werf verwacht nog voor het einde van dit jaar met de Vietnamese autoriteiten officieel een contract te ondertekenen.

De werf stelt dat het Nederlandse bedrijfsleven, vooral de Vlissingse werf van Damen Schelde Naval Shipbuilding (DSNS), met de opdracht ongeveer duizend manjaren werk kan boeken. Zoals het er nu uitziet, zal één SIGMA bij DSNS in Vlissingen worden gebouwd en een op een Vietnamese staatswerf. Over de waarde van het contract doet Damen geen mededelingen, maar een ingewijde stelt dat die kan oplopen tot een half miljard euro. De Nederlandse overheid financiert de deal deels.

Volgen bronnen zullen de schepen een vergelijkbare bewapening krijgen als de SIGMA-korvetten die eerder aan Marokko en Indonesië zijn geleverd. Die schepen zijn uitgerust met onder meer een Oto Melara snelvuurkanon, antischipraketten en verticaal te lanceren Mica luchtdoelraketten. Thales Nederland is de nagestreefde leverancier van elektronica.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland