Sif neem 'KCI the engineers' over van Royal IHC | Maritiem Nederland
Nieuws
De werven van Royal IHC in Krimpen a/d IJssel en Kinderdijk (zie foto).

Sif neem 'KCI the engineers' over van Royal IHCredactie | dinsdag 16 maart 2021
Scheepsbouw, Offshore Wind

Sif neemt 'KCI the engineers' (KCI) over van Royal IHC. KCI biedt werk aan 65 mensen, die samen 9 miljoen euro aan winstgevende omzet in 2020 hebben gerealiseerd. Het management van KCI was betrokken bij het overnametraject en is zeer tevreden om nu onderdeel te zijn van Sif Holding gevestigd in Roermond en Rotterdam. Het management van KCI blijft in functie.

"De groei en complexiteit van toekomstige offshore wind projecten heeft ons ervan overtuigd dat een nauwe samenwerking bij het ontwerpen en de productie van funderingen kan resulteren in een significante optimalisatie van zowel het ontwerp van het fundament als de bouw daarvan", zegt Fred van Bees, CEO van Sif. "Het toevoegen van design engineering vaardigheden is belangrijk voor ons en een volgende stap in de ontwikkeling van Sif om een partner te zijn voor geïntegreerde totaal oplossingen voor offshore wind 'monopile' producten en services. De acquisitie van KCI ondersteunt deze ontwikkeling volledig en we kijken er enorm naar uit om samen te gaan werken met de mensen van KCI the engineers."

Marc Groenendijk, Managing Director of KCI: "Het doel van het management van KCI was om de beste partner voor onze bedrijfsactiviteiten te vinden, terwijl we als onafhankelijke dienstverlener doorgaan met het bedienen van onze klanten in de olie & gas, de renewable en de leisure markt. Met Sif als onze nieuwe aandeelhouder hebben we er vertrouwen in dat we een sterke positie kunnen hebben in de offshore energie markt met uitzicht op verdere groei en onze klanten effectieve ontwerpen en oplossingen op maat kunnen blijven bieden."

Gerben Eggink, CEO of Royal IHC: "We zijn erg blij dat we met Sif de juiste partner hebben gevonden voor de toekomst van KCI en zijn medewerkers."

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland