Sif gaat uitbreiden op Maasvlakte 2 | Maritiem Nederland
Nieuws
Sif neemt 20 ha haventerrein en 200 m 'deep sea' kade op Maasvlakte 2 in gebruik (foto: Port of Rotterdam)

Sif gaat uitbreiden op Maasvlakte 2redactie | woensdag 28 augustus 2019
Offshore Wind, Havenbedrijf Rotterdam

Sif breidt uit met 20 hectare haventerrein en 200 m ‘deep sea’ kade op de Maasvlakte. Het nieuwe perceel grenst aan het terrein waar Sif nu operationeel actief is met de assemblage van offshore funderingen voor windturbines op zee.

Sif heeft hierover overeenstemming bereikt met Port of Rotterdam. Het bedrijf gaat het nieuw uit te geven terrein gebruiken voor klanten die actief zijn in de offshore windenergie. Het eerste project op de nieuwe uitgifte betreft de logistieke afhandeling van alle 94 monopiles (funderingen van windturbines) voor windpark Borssele 1 + 2 in opdracht van DEME Offshore.

“Sinds de komst van Sif in 2015 heeft Rotterdam zijn positie weten te versterken in de offshore wind sector", zegt ceo Allard Castelein (Havenbedrijf Rotterdam). "Met deze uitbreiding kan een toonaangevende speler in de markt zich verder ontwikkelen. Het bevestigt ons beleid om de offshore (wind)industrie als belangrijke groeimarkt te stimuleren en daarvoor onze expertise, ruimte en ontwikkelkracht aan te wenden.”

"Deze uitbreiding van 20 ha (naast het bestaande terrein van 42 ha, red.) past perfect in onze strategie om onze diensten uit te breiden naar de offshore windindustrie", zegt sif-ceo Fred van Beers. "De aanvullende huurovereenkomst onderstreept de sterke band tussen de haven van Rotterdam en Sif. We voorzien een structurele vraag naar deze diensten en zijn er trots op geselecteerd te worden door DEME, onze launching customer die we ondersteunen bij de voorbereiding en bouw van hun offshore windproject Borssele 1 + 2."

Offshore wind port

Havenbedrijf Rotterdam heeft de ambitie om dé offshore (wind)haven van Europa te zijn. De vestiging en verdere uitbreiding van de SIF Group draagt bij aan deze ambitie. Het Havenbedrijf zet zich in om - in samenwerking met zijn partners - offshore wind als dé oorsprong van hernieuwbare energie te laten groeien. Dat doet het op gebied van innovatie, test & demonstratie, promotie en lobby.

Het brede aanbod aan reparatie- en onderhoudsfaciliteiten, terminals en een wereldwijd gekend maritiem cluster gecombineerd met de juiste fysieke infrastructuur maken Rotterdam tot dé attractieve haven voor offshore wind.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland