Siemens levert installaties voor containerkranen | Maritiem Nederland
Nieuws
Siemens levert installaties voor containerkranen

Siemens levert installaties voor containerkranen

Jan Spoelstra | maandag 4 maart 2013
Toeleveranciers, Havens

De haven van Singapore gaat groeien tot een containeroverslagcapaciteit van 50 miljoen TEU, en dat levert een leuke opdracht voor Siemens Cranes op.

Siemens Cranes in Den Haag gaat elektrotechnische installaties leveren voor 22 automatische containerstapelkranen van de Chinese kranenbouwer ZPMC. Siemens heeft een optie op nog eens 34 van deze Automated Rail Mounted Gantry kranen (ARMG’s). Siemens leverde de laatste tien jaar al de elektrotechnische installaties voor meer dan drieduizend kranen van ZPMC. Met de opdracht is een bedrag van 10 miljoen euro gemoeid. De kraaninstallaties worden in de tweede helft van 2014 opgeleverd.
Siemens gaat voor de kranen de implementatie van de complete automatiserings-, aandrijf- en besturingssystemen leveren. De kranen zijn bestemd voor de uitbreiding van Singapore’s PSA containerterminal. De nieuwe Pasir Panjang Terminal daar krijgt een geautomatiseerde containeroverslag met elektrisch aangedreven gantry cranes op rails.

Zhenhua Port Machinery Company (ZPMC) is de grootste kranenbouwer ter wereld met een marktaandeel van 75 procent. In 2012 vestigde het bedrijf zich met een technisch servicecentrum in de Rotterdamse haven. Binnenkort komt daar waarschijnlijk nog een onderdelencentrum bij. De hoofdvestiging staat in Shanghai.
Singapore is al de grootste haven ter wereld, maar als het werk aan de nieuwe terminal is afgerond, kan Singapore jaarlijks 50 miljoen TEU verwerken. Rotterdam sloeg in 2012 net geen 12 miljoen TEU over.

Partners Maritiem Nederland