Seven Waves te water gelaten | Maritiem Nederland
Nieuws

Seven Waves te water gelatenDe bouw van complexe schepen in Nederland is weer een hoofdstuk rijker. Momenteel wordt de ‘Seven Waves’ afgebouwd, het vijfde schip van IHC voor Subsea 7.

Begin mei liet IHC Merwede de ‘Seven Waves’ te water op de werf van IHC in Krimpen aan den IJssel. IHC bouwt de 550 ton pijpenlegger voor trouwe klant Subsea 7. Lucia Andrade, Subsea 7 vicepresident Projects & Operations in Brazilië, doopte het schip.
Het schip is 146 meter lang, 30 meter breed en is uitgerust met dynamische positionering (DP2). Aan boord staat een 550 ton J-lay pijplegtoren, waarbij de J staat voor het principe dat de pijpsegmenten verticaal de toren in getakeld worden en aan elkaar gelast verticaal via een moonpool (gat in de romp) richting de zeebodem zakken. De pijp beschrijft de baan van een J.
Onderdeks liggen twee haspels waar 1.500 en 2.500 ton aan pijpen op gewikkeld ligt. Daarnaast wordt het schip uitgerust met twee ROV’s voor onderwaterwerkzaamheden. De maximale deadweight van het schip is 11.000 ton, bestaande uit pijpen en projectlading, ze ligt dan 8,3 meter diep.
De Seven Waves is het vijfde schip dat de offshore divisie van IHC bouwt voor Subsea 7. Eerder bouwde het samen met Huisman uit Schiedam de Seven Oceans: ‘Seven Seas’ (pijpenleg- en constructieschip), ‘Seven Atlantic’ (duikondersteuningsvaartuig) en ‘Seven Pacific’ (pijpenlegger).

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland