Seven Borealis genomineerd | Maritiem Nederland
Nieuws
Seven Borealis genomineerd

Seven Borealis genomineerdDe ‘Seven Borealis’ van Subsea 7 uit het Verenigd Koninkrijk is door het Offshore Support Journal genomineerd voor de titel Support Vessel of the Year. Het Nederlandse Ulstein Sea of Solutions ontwierp het schip.

De Seven Borealis (182 x 46 meter) is een pijpenlegger/constructieschip. Het schip is met de grootste mastkraan ter wereld uitgerust. Deze kraan kan 5.000 ton tillen (over 40 meter) en kan werken op dieptes tot 6.000 meter (single fall). Naast de grote kraan heeft de Seven Borealis drie extra kranen. Aan stuurboord staan twee kranen van 40 ton, aan bakboord een kraan van 36 ton. Voor het leggen van pijpen is het schip uitgerust met een J-lay systeem van 937 ton en een S-lay systeem van 600 ton.
In de machinekamer van de Seven Borealis staan zes Rolls-Royce motoren met een vermogen van 5.760 kW elk. Aan boord zijn 127 hutten met in totaal 231 slaapplekken.
Andere nominaties voor de Support Vessel of the Year award zijn de ‘Aiviq’ van Edison Chouest Offshore Galliano, de ‘Bourbon Kaimook’ van Bourbon Offshore Asia, de ‘Far Solitaire’ van Farstad Shipping en de ‘Skandi Iguacu’ van het Braziliaanse Navegacao-Macae.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland