Seminar over veranderende rol mens en machine | Maritiem Nederland
Nieuws
We verwachten van mensen aan boord dat ze op het juiste moment de juiste beslissingen nemen.

Seminar over veranderende rol mens en machine

Redactie | donderdag 27 februari 2020
Arbeidsmarkt

Mensen aan boord en op de wal worden geacht op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen, maar hebben ze wel voldoende handvatten om dit te doen? Reden voor NMT om - samen met Mizzen Global en Rotterdam Mainport Institute - op 7 april een seminar over het belang van human factors voor de maritieme sector te organiseren.

In een tijd waar verandering de enige constante is en digitale ontwikkelingen elkaar in hoog tempo opvolgen, is de mens van groot belang voor het slagen van een operatie. Tijdens het seminar ‘Mens en machine, samen aan het roer’ staat de veranderende rol centraal van de mens aan boord of in de toekomst aan de wal.

Wat houdt het begrip ‘human factors’ in en hoe kan de mens zo goed mogelijk ondersteund worden, zodat operaties van het schip, op een platform of aansturing vanaf de wal, veilig en effectief plaats vinden? Dit gaat verder dan ergonomie van een werkplek. Denk bijvoorbeeld aan ontwerp van een scheepsbrug, gebruik van nieuwe technologie in ondersteuning van werk of training van teams in een virtuele omgeving.

Het seminar is kosteloos toegankelijk. De aanmelding loopt via de website van NMT.

Partners Maritiem Nederland