Seafox 7 ligt een maand aan de kade in Den Helder | Maritiem Nederland
Nieuws
Jack-up vessel Seafox 7 arriveert in de haven van Den Helder.

Seafox 7 ligt een maand aan de kade in Den HelderRedactie | maandag 3 augustus 2020
Offshore, Havens

De horizon van Den Helder ziet er de komende vijf weken anders uit dan normaal. Tot en met 10 september ligt jack-up vessel Seafox 7 (van Seafox Operations) in de haven van Den Helder.

De Seafox 7 is een zogeheten non propelled, four-legged, self-elevating jack-up vessel (55 x 32 x 80 m) dat wordt gebruikt als accommodatie en als onderhouds- en constructievaartuig bij offshore locaties. In eerste instantie werd het vaartuig ingezet bij offshore olie- en gasprojecten, maar sinds de opkomst van wind op zee is de Seafox 7 steeds vaker betrokken bij offshore windprojecten. Na afronding van een project aan het offshore windpark Borsele is de Seafox 7 op 3 augustus gearriveerd in de Port of Den Helder.

In de haven van Den Helder ligt de Seafox 7 'warm stacked' aan de kade, wat betekent dat de bemanning aan boord zal blijven en zal rouleren. Het vaartuig blijft als het ware volledig operationeel. In deze periode staat wat klein onderhoud op het programma en wordt het vaartuig opnieuw bevoorraad. Dit is ook nodig want vanaf 10 september vertrekt de Seafox 7 weer uit Den Helder op weg naar zijn volgende project.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland