Seacontractors tekent voor twee nieuwe Shoalbusters | Maritiem Nederland
Nieuws
Damen Shoalbuster 2709 'Sea Golf' van Seacontractors

Seacontractors tekent voor twee nieuwe ShoalbustersJan Spoelstra | donderdag 16 mei 2013
Baggeren, Damen

Baggeren en offshore constructie betekent meer dan alleen varen met grote kraanschepen, hoppers en cutters. Voor het verslepen van baggerleidingen en ankers zijn kleine werkboten essentieel.

Op 2 mei tekende Seacontractors uit Vlissingen voor de bouw van twee Shoalbusters die door de Damen/Albwardy Yard worden gebouwd in Dubai. Het betreft twee schepen, de ‘Sea Delta’ en ‘Sea Hotel’, van het type Damen Shoalbuster 2709.
Beide werkboten hebben een bollard pull van 40,0 ton en hebben een maximum snelheid van 12 knopen. De Sea Delta en Sea Hotel zijn ieder voorzien van twee Caterpillar motoren met een totaal vermogen van 2238 kW. De boten krijgen een hydraulische Heila deckkraan met een hijsvermogen van 5,3 ton op 18 meter.
Een Damen Shoalbuster ziet er aan de voorkant hetzelfde uit als een traditionele sleepboot, maar aan de achterkant heeft ze een vierkant werkdek, zoals een multicat (een door Damen en Caterpillar ontwikkelde volledig rechthoekige werkboot). De Sea Delta en Sea Hotel hebben een vlakke kiel en geen uitstekende roeren of schroeven, waardoor ze in ondiep water goed uit de voeten kunnen.
Seacontractors vaart al met zes Damen Shoalbusters. De twee nieuwe werkboten levert Damen naar verwachting in juli en september op in Dubai.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland