Scheepsbouwweek succesvol | Maritiem Nederland
Nieuws

Scheepsbouwweek succesvolBart Stam | woensdag 12 juli 2006

Groot enthousiasme voor deelname onder scholieren én bedrijven

De Week van de Scheepsbouw (27 tot en met 1 april) is volgens de organisatoren goed verlopen. Het evenement trok bijna 1.400 deelnemers, waarvan het overgrote deel scholieren. Zij legden een bedrijfsbezoek af bij de circa twintig scheepswerven en maritieme toeleveranciers. De openingsconferentie op 27 maart in het Scheepvaart en Transportcollege (STC) in Rotterdam trok tweehonderd deelnemers.

“Hoewel we vrij laat met de voorbereidingen zijn begonnen, is de ‘Week’ zeer goed verlopen,” aldus projectleider Dirkjan Tool van de VNSI (Vereniging Nederlandse Scheepsbouw Industrie). “Het enthousiasme om mee te doen was groot: zowel bij de bedrijven als onder scholieren. Zo hebben na het officiële programma diverse scheepswerven, zoals Keppel Verolme, Damen Shipyards en IHC Holland Merwede, nog extra bedrijfsbezoeken georganiseerd. Dat kwam qua planning beter uit, ook al omdat diverse scholen midden in hun tentamenperiode zaten.”

Enkele andere deelnemende bedrijven waren Amels Holland, Rhebergen Composiet Constructies, Schelde Marinebouw, Alblasserdam Yachtbuilding en Bakker Sliedrecht Electro Industrie. TU Delft had zijn open dagen op 30 en 31 maart afgestemd op de Week van de Scheepsbouw. Volgens Dirkjan Tool zijn alle deelnemers in de projectgroep het erover eens dat er een herhaling moet komen. Of dat al in 2007 zal gebeuren, is nog niet duidelijk.

www.vnsi.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland