Satelliet-tv aan boord | Maritiem Nederland
Nieuws

Satelliet-tv aan boordBart Stam | woensdag 12 juli 2006

Alewijnse komt met compleet communicatie- en informatiesysteem

Alewijnse Marine Systems heeft voor het hotelpassagiersschip mps ‘AmaDagio’ het nieuwe entertainmentsysteem Lantic geleverd. Het bedrijf in Drachten verzorgde engineering, levering en installatie aan boord. De AmaDagio is een nieuw passagiersschip voor riviercruises, onlangs opgeleverd door scheepswerf Grave in de gelijkname plaats. Eigenaar is ABAV, een joint venture van vier Amerikaanse en Australische touroperators.

Het entertainmentsysteem bestaat uit een centraal netwerk, waarin alle communicatie- en informatiefuncties zijn ondergebracht. De belangrijkste daarvan zijn een centraal omroepsysteem, satelliettelevisie, camerabeelden aan boord, intra- en internet, een interne berichtendienst en voice-over-IP, telefoneren via internet. Zo kunnen de gasten via hun afstandsbediening kiezen uit de 200 speelfilms en 1.500 muziekcd’s op de centrale server. Volgens Alewijnse zorgt Lantic ook voor snellere registratie en afhandeling van de gemaakte kosten voor bijvoorbeeld betaaltelevisie (pay-tv), internet en e-mail.

Het entertainmentsysteem heeft overigens ook een belangrijke informatiefunctie. Via het intranet aan boord krijgen de gasten actuele informatie over bijvoorbeeld vluchtwegen, excursies, activiteiten, het reisschema, weersomstandigheden en de maaltijden. Via de elektronische kaarten kan men de vaarroute nauwgezet volgen.

www.alewijnse.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland