Nieuws
Aan de Schependijk wordt nog volop gewerkt aan de bodembescherming (foto: Nieuwe Sluis Terneuzen)

Sassevaart start met aanleg Sluisplateau Oostredactie | maandag 5 augustus 2019
Binnenvaart

Aannemerscombinatie Sassevaart begint op 5 augustus met de aanleg van het Sluisplateau Oost. De bouw van de Nieuwe Sluis Terneuzen gaat hiermee een nieuwe fase in.

Gedurende zes weken werkt de aannemerscombinatie aan het trillen van een damwand, combiwand en tijdelijke wand die het Sluisplateau Oost gaan vormen. De werkzaamheden vinden plaats op het water, passerende scheepvaart wordt gewaarschuwd om vaart te minderen.

Voor de scheepvaart geldt aan de kade van de Schependijk een afmeerverbod. Sassevaart heeft voorzorgsmaatregelen getroffen om de hinder zo veel mogelijk te beperken. Zo zijn er trilling- en geluidsmeters geplaatst in de omgeving om effecten te monitoren.

Het oostelijk sluisplateau van de Nieuwe Sluis komt tegenover de nieuwe Schependijk te liggen. In totaal gaan er 300 damplanken en 64 palen de grond in. De (definitieve) damwand en combiwand en de tijdelijke wand zijn nodig om in het najaar het binnenhoofd en sluisplateau oost te kunnen opspuiten.

Hinder voor scheepvaart

Aan de Schependijk wordt nog volop gewerkt aan de bodembescherming. Deze werkzaamheden zijn gereed in de tweede week van augustus. Volgens Sassevaart is er voldoende ruimte voor schepen om van en naar de Oost- en Middensluis te varen tijdens het trillen van de wanden voor het sluisplateau oost en binnenhoofd. Het afwerken van de kade Schependijk duurt nog tot einde dit jaar. Tot die tijd zijn daar geen ligplaatsen voor de reguliere scheepvaart. 

Na het plaatsen van de wanden voor het oostelijk sluisplateau en het binnenhoofd brengt Sassevaart ook hier bodembescherming aan. Dit is onder meer nodig in verband met de stabiliteit van de wanden tijden het oppersen van zand. De passerende scheepvaart van en naar de Oostsluis en het Kapitein Rooiboskanaal voor de Middensluis wordt verzocht zijn snelheid aan te passen.

Nieuwe Sluis Terneuzen

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland