Saskia Baas onderscheiden met sleepanker HbR | Maritiem Nederland
Nieuws
Uit handen van Havenmeester René de Vries ontving Saskia Baas de onderscheiding van Havenbedrijf Rotterdam.

Saskia Baas onderscheiden met sleepanker HbR

redactie | maandag 31 mei 2021
Havenbedrijf Rotterdam

Bij haar afscheid als directeur Publieke Gezondheid Rotterdam-Rijnmond heeft Saskia Baas van Havenmeester René de Vries het Sleepanker ontvangen voor haar rol tijdens de pandemie. Het Sleepanker wordt toegekend aan personen die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de Rotterdamse haven.

Bij de uitreiking stak Havenmeester De Vries de loftrompet over zijn 'collega' en partner van Port Health Authority Rotterdam. “Saskia heeft door haar visie en leiding een belangrijke bijdrage geleverd aan de publieke gezondheid en daarmee de veiligheid in de Rotterdamse haven. Dit resulteerde onder meer in een dagelijks overleg tussen het Havenbedrijf en de GGD over schepen met corona aan boord. Dankzij haar inzet konden schepen die elders geweerd werden, wel Rotterdam aandoen."

Rotterdamse mentaliteit

Een voorbeeld van deze aanpak is de Lexa Maersk, een containerschip met voor een deel bederfelijke waar die in verschillende havens in Europa werd geweigerd. Door een pragmatische aanpak van de GGD kon dit schip Rotterdam aandoen en de goederen lossen. "Hierbij nam Saskia zelfs contact op met de Deense ambassadeur omdat ze zich zorgen maakte over het welzijn van de Deense bemanning. Door haar Rotterdamse mentaliteit werden zeelieden, die in andere havens vanwege corona-restricties niet aan en van boord mochten, toch in de gelegenheid gesteld huiswaarts te keren. Bovendien gaf ze als directeur van het voormalige Havenziekenhuis leiding aan de goede zorg die zeelieden kregen”, aldus De Vries.

Partners Maritiem Nederland