Nieuws
Offshore installatieschip Aeolus in actie op de Noordzee.

Van Oord betreedt Japanse offshore windmarkt met NYKRedactie | vrijdag 17 januari 2020
Offshore Wind

Maritieme aannemer Van Oord en scheepseigenaar NYK willen samen een vloot van installatieschepen voor de offshore windsector gaan exploiteren onder Japanse vlag. Met de samenwerking sorteren Van Oord en NYK voor op de verwachte vraag naar offshore windprojecten in Japan.

De schepen zullen worden gebruikt voor het transport en de installatie van zowel de fundaties als de windturbines voor offshore windparken. Daarnaast onderzoeken NYK en Van Oord ook de mogelijkheid om samen te werken op het gebied van andere soorten schepen die nodig zijn voor de bouw en exploitatie van offshore windparken.

Sinds april 2019 geldt een nieuwe wet die de ontwikkeling van offshore windprojecten in Japan moet stimuleren. Naar verwachting zal de vraag binnen de offshore windmarkt hierdoor toenemen. Een knelpunt bij deze ontwikkeling is het gebrek aan ervaren personeel en gespecialiseerd materieel voor de installatie van de grote fundaties en turbines voor offshore windparken. Door de krachten te bundelen willen NYK en Van Oord een bijdrage leveren aan de succesvolle ontwikkeling van offshore wind als duurzame energiebron voor Japan.

Vijftien jaar ervaring

Van Oord is als EPCI-aannemer (Engineering, Procurement, Construction and Installation) al betrokken geweest bij meer dan veertig offshore windprojecten in Europa, waar de offshore windsector al goed ontwikkeld is. Met ruim vijftien jaar ervaring op de offshore windmarkt en dankzij ervaren mensen en gespecialiseerd offshore windmaterieel kan Van Oord een waardevolle bijdrage leveren aan de Japanse offshore windmarkt.

Onder Japanse vlag

NYK Group beheert en exploiteert meer dan 700 (deels internationale) schepen. De groep heeft ruime ervaring met het omvlaggen van schepen en het exploiteren van die schepen onder Japanse vlag. Dit is een voorwaarde voor offshore wind aannemers die willen werken in de Japanse territoriale wateren.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland