Samenwerking Stichting Nederland Maritiem Land | Maritiem Nederland
Nieuws
Samenwerking Stichting Nederland Maritiem Land

Samenwerking Stichting Nederland Maritiem Land



Redactie | donderdag 22 november 2012
Maritieme Cluster

Stichting Nederland Maritiem Land en uitgeverij Bèta Publishers sloten op donderdag 22 november een samenwerkingsovereenkomst voor twee jaar voor het blad Maritiem Nederland. Vak- en opinieblad Maritiem Nederland wordt daarmee nog nadrukkelijker het onafhankelijke opinieblad voor de Nederlandse maritieme sector in Nederland.

Vanaf 1 januari 2013 is Maritiem Nederland de Nederlandstalige mediapartner van de Stichting Nederland Maritiem Land. Het blad gaat meer aandacht besteden aan politiek en opinie en is daarmee de spreekbuis van de sector richting Nederlandse overheid, opiniemakers en beslissers.

De Stichting Nederland Maritiem Land neemt plaats in de redactieraad en elke maand verschijnt een column in Maritiem Nederland verzorgd door een van de participanten. Hoofdredacteur Jan Spoelstra ziet deze bijdrage als een waardevolle toevoeging aan de inhoud van het blad: “Elke professionele branche verdient een goed journalistiek vak- en opinieblad, met volop ruimte voor spraakmakende interviews, boeiende reportages en debat. Wij gaan daar mee door, en hopen de titel zo verder uit te bouwen.”

Stichting Nederland Maritiem Land heeft met Maritiem Nederland een inhoudelijk sterk communicatiekanaal in Nederland. Arjen Uytendaal, directeur: “Naast positieve promotie van onze prachtige sector, willen we ook zeker ruimte geven voor opinies en verdieping, dat beogen we te doen met deze samenwerking.”

De samenwerking gaat verder dan alleen in print. On- en offline zullen de handen de komende jaren ineen worden geslagen. Sijmen Philips, uitgever van Maritiem Nederland, ziet volop mogelijkheden om de samenwerking verder te ontwikkelen: “Het maandblad biedt een uitstekend podium voor de stakeholders om hun inzichten te delen binnen de maritieme sector en met (politieke) beslissers. En deze lijn trekken wij graag online door. Zo krijgt de maritieme sector nog nadrukkelijker de spreekbuis waar zoveel behoefte aan is.”

Maritiem Nederland verschijnt tien keer per jaar en krijgt vanaf 2013 een luxere vormgeving. Met ingang van de samenwerking wordt Maritiem Nederland, naast de reguliere oplage, onder zoveel mogelijk relaties van participanten van Stichting Nederland Maritiem Land verspreid.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland