Samenwerking IHC en jachtontwerper Mulder | Maritiem Nederland
Nieuws

Samenwerking IHC en jachtontwerper MulderRedactie | woensdag 31 augustus 2016
Scheepsbouw, Jachtbouw & Watersport, Koninklijke IHC

Tijdens de ONS beurs in Stavanger heeft Royal IHC een nieuwe ontwerpfilosofie voor zijn offshore schepen geïntroduceerd. Het nieuwe ‘signature design’ is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met jachtontwerper Mulder.

Het ontwerp van de scheepsvorm is gebaseerd op IHC’s succesvolle serie offshore schepen. De prestatie van de vorm is verder geoptimaliseerd met behulp van CFD tools en modelproeven. Het resultaat is een ontwerp dat past bij diverse operationele profielen met lage weerstand als varend schip, uitstekende zeegangskarakteristieken en voldoende vermogen om op positie te blijven.

Om de veiligheid aan boord te vergroten zijn transparantie en duidelijke markering uitgangspunten geweest in de lay-out van de nieuwe offshore schepen. Verschillende functionele ruimtes zijn gescheiden en aangegeven met eigen kleuren en symbolen. Het centrale transparante trappenhuis verbindt de verschillende ruimtes.

Met deze nieuwe lijn toont IHC zijn kunde om functionele eisen om te zetten naar optimale prestaties gecombineerd met eigentijds en comfortabel Dutch design. De achterliggende filosofie is een tweede thuis te creëren in een efficiënte en hightech omgeving. Bij het ontwerpen en bouwen van de nieuwe lijn is het uitgangspunt altijd de beoogde missie en de mensen aan boord, zodat zij hun werk zo veilig en efficiënt mogelijk kunnen doen.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland