Damen en Ampelmann gaan samenwerken | Maritiem Nederland
Nieuws

Damen en Ampelmann gaan samenwerken

Redactie | woensdag 22 juni 2016
Toeleveranciers, Scheepsbouw, Damen

Damen Shipyards en Ampelmann werken samen om de voor deining compenserende loopbruggen van Ampelmann te integreren in snelle crewboten.

Dat maakten de twee bedrijven op 22 juni bekend. Met de lage olieprijs, die na een minimum van 30 dollar nu enkele weken weer rond de 50 dollar schommelt, biedt de voor deining compenserende loopbrug van Ampelmann in combinatie met snelle crewboten van Damen een goed alternatief voor veel duurdere helikoptervluchten.

De samenwerking behelst concreet een Damen Fast Crew Supplier 5009 die voorzien is van een L-type Ampelmann, van waar personeel veilig is overgestoken naar een gasplatform in de Noordzee. Na lang onderzoek bleek de bijlboeg van Damens Fast Crew Suppliers prima in combinatie met het kleinste type Ampelmann te werken.

De Ampelmann is vernoemd naar het groene voetgangertje op Duitse stoplichten, dat aangeeft dat mensen veilig over kunnen steken. Inmiddels hebben volgens Ampelmann naar schatting 2,5 miljoen mensen veilig offshore een oversteek tussen een schip en een offshore constructie gemaakt.

Ook introduceerde Ampelmann op 22 juni een nieuwe website met video’s, technische productinformatie en projecten.

Kijk hier hoe de voor deining compenserende loopbrug van Ampelmann werkt:

Partners Maritiem Nederland