Nieuws
De Color Hybrid komt binnenkort in de vaart in de Sandefjord (foto: Ulstein Verft)

's Werelds grootste plug-in hybride veerboot in de vaartredactie | dinsdag 6 augustus 2019
Scheepsbouw, MET Event

Begin augustus heeft Ulstein Verft in Noorwegen de 'Color Hybrid' afgeleverd, de grootste plug-in hybride veerboot ter wereld. Met een lengte van 160 m en een breedte van 27,1 m heeft de RoRo ferry voor rederij Color Line een capaciteit van 2.000 passagiers en 500 auto's.

"De bouw van 's werelds grootste plug-in hybride schip past bij onze ambities voor de verdere ontwikkeling van duurzame en milieuvriendelijke oplossingen voor de Noorse scheepvaart", zegt Trond Kleivdal, ceo van Color Line.

Groen, slim en innovatief

Bij de bouw van de Color Hybrid zijn nieuwe oplossingen gezocht om geluid en emissies te verminderen. Het schip is een plug-in hybride, waarbij de vijf megawatt-batterijen kunnen worden opgeladen met duurzaam opgewekte stroom vanaf walstroom in Sandefjord. Het schip kan bijna geruisloos de fjord van Sandefjord in en uit varen zonder uitstoot van schadelijke gassen als NOx en SOx.

Het batterijpakket weegt 65 ton en kan in een uur worden opgeladen. Het schip heeft ook een warmtereservoir van vijf megawatt dat gebruikt kan worden voor de verwarming. Samen met een optimale rompconstructie helpen al deze maatregelen om het schip energiezuinig en milieuvriendelijk te maken.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland