Royal Roos en Value Maritime naar Fruitloods M4H | Maritiem Nederland
Nieuws
COO Ronald Paul van Havenbedrijf Rotterdam overhandigt de sleutel aan de eerste huurders.

Royal Roos en Value Maritime naar Fruitloods M4HRedactie | woensdag 5 februari 2020
Havenbedrijf Rotterdam

Op  februari is bedrijfsverzamelgebouw De Werkplaats in Merwe-Vierhavens (M4H) in gebruik genomen. Ronald Paul, COO van Havenbedrijf Rotterdam, overhandigde de sleutel aan de eerste drie huurders van het pand. Onder hen de maritieme bedrijven Royal Roos en Value Maritime.

Het Havenbedrijf heeft de voormalige koelloods voor op- en overslag van fruit herontwikkeld tot bedrijfsverzamelgebouw voor de nieuwe generatie maakbedrijven. De ambitie van gemeente Rotterdam en HbR is het Merwe-Vierhavensgebied te transformeren tot een innovatief district met wonen, werken en leren, horeca en cultuur.

In 2017 kocht HbR de voormalige fruitloods van Total Produce die in deze voormalige koelloods fruit oversloeg en distribueerde. Door de toenemende containerisatie zijn de meeste fruitbedrijven inmiddels verhuisd naar de zuidkant van de oever. Sinds de herontwikkeling beschikt ‘De Werkplaats’ over 11.000 m2 aan gecompartimenteerde ruimtes, inclusief kantoren, voor middelgrote bedrijven in de innovatieve maakindustrie.

Eerste huurders

De eerste drie huurders ontvingen een symbolische sleutel van Ronald Paul. CDS Electronics huurt 3300 m2 en is gespecialiseerd in seriematige productie van elektronica. Hiervoor gebruikt het bedrijf state-of-the-art productierobotica, de zogenoemde pick-and-place-machines.

Royal Roos is gespecialiseerd in maritieme en offshore engineering, consultancy, supervisie en voorbereiding van onderhoud en retrofitting projecten in de maritieme offshore en baggerwereld en huurt 1100m2. De Werkplaats is bijzonder geschikt voor Royal Roos vanwege de kaderuimte en aansluiting met het water.

Ook Value Maritime huurt bijna 1000 m2, zij produceren ‘scrubbers’ - of wel gaswasinstallaties - die fijnstof uit de uitlaatgassen van schepen filteren.

Innovatieve maakindustrie

Het Merwe-Vierhavengebied aan de Noordkant van de Maas was ooit één van de grootste fruithavens ter wereld. Het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw past in de ontwikkeling van M4H tot innovatief woon-werkmilieu. Nieuwe maakindustrie draagt bij aan de verbreding en verduurzaming van stad en haven. Het jaagt de innovatiekracht in de regio aan en creëert nieuwe werkgelegenheid. De innovatieve maakindustrie komt tot bloei in een bruisende stedelijke omgeving, voorzien van horeca, onderwijs, woningen en culturele rijkdom. De komende jaren worden op het 130 ha grote terrein veel nieuwe woningen gebouwd. Ook zal het Havenbedrijf de naastgelegen loods herontwikkelen tot horecalocatie De Bierfabriek.

Samen met RDM Rotterdam, waar bedrijven, onderwijs en onderzoek samenwerken aan (maritieme) innovaties, vormt M4H het Rotterdam Makers District.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland