Royal IHC wint contract FPSO-equipment Yinson | Maritiem Nederland
Nieuws
De apparatuur bestaat uit een tandem mooring & offloading systeem en een riser pull-in systeem.

Royal IHC wint contract FPSO-equipment Yinson

Redactie | maandag 10 augustus 2020
Offshore, Toeleveranciers

De Maleisische FPSO-leverancier Yinson heeft Royal IHC een contract gegund voor de levering van een state of the art tandem mooring & offloadingsysteem en een riser pull-insysteem. IHC installeert de equipment op het Floating Production, Storage and Offloading (FPSO) schip Anna Nery.

Het FPSO-schip komt 150 kilometer voor de Braziliaanse kust te liggen, op een waterdiepte van 930 m. De Anna Nery zal per dag 70.000 vaten olie en 4 miljoen kubieke meter gas kunnen produceren. De productiestart is gepland voor 2022 of 2023. De units zullen 25 jaar lang worden geëxploiteerd en gecharterd.

Het innovatieve ontwerp van het IHC offloading en riser pull-insysteem minimaliseert de benodigde ruimte aan boord voor opslag. IHC heeft een bewezen staat van dienst in de levering van meer dan twintig van dit type turnkey-systemen wereldwijd. De levering van het tandem mooring & offloadingsysteem en het riser pull-insysteem staat gepland voor volgend jaar.

Langdurige samenwerking

André Merlino, Executive Director Offshore Royal IHC: “Dit contract bewijst dat IHC een gerenommeerde partner is voor het ontwerp en de ontwikkeling van geavanceerde equipment voor de floating productionmarkt. We kijken ernaar uit om - naar wij hopen - een langdurige samenwerking met Yinson op te bouwen door samen te werken aan dit belangrijke project."

Partners Maritiem Nederland