Royal IHC laat snijkopzuiger Alyarmouk te water | Maritiem Nederland
Nieuws
Na de inbedrijfstelling wordt Alyarmouk gedemonteerd en in onderdelen naar Jordanië vervoerd.

Royal IHC laat snijkopzuiger Alyarmouk te waterRedactie | donderdag 17 december 2020
Scheepsbouw, Baggeren

Op 16 december hebben Arab Potash Company (APC) en Royal IHC snijkopzuiger Alyarmouk te water gelaten op de scheepswerf in Krimpen a/d IJssel. Het op maat gemaakte schip is een 3.557 kW CSD en een doorontwikkelde kopie van het baggerschip Jarash dat in 2018 is afgeleverd.

Als onderdeel van zijn langetermijn-groeistrategie zal APC Alyarmouk gebruiken op zijn locatie in Jordanië, waar het onder zware omstandigheden gekristalliseerd zout zal snijden en verwijderen. De bouw van de Alyarmouk is de laatste van drie contracten die eerder dit jaar tussen APC en IHC zijn getekend. De eerste was voor een IHC Beaver® 65, een demonteerbare CSD van 2.819 kW die werd aangepast om efficiënt te werken in de Dode Zee. Het tweede contract betrof een driejarige onderhoudsovereenkomst voor de IHC-baggerschepen Jarash en Mutah, met als doel een afgesproken uptime te bereiken en te behouden.

Salt mushroom dredger

"We zijn verheugd dat we de volgende fase hebben bereikt in het voltooien van deze zogeheten ‘salt mushroom dredger’ voor APC”, zegt Gerben Eggink, CEO van IHC. "Het is een belangrijke mijlpaal die de sterke en succesvolle relatie tussen onze twee bedrijven bevestigt, en we hopen deze samenwerking in de toekomst voort te zetten."

"We zijn er trots op om onze relatie met IHC voort te zetten, en schepen zoals de Alyarmouk zijn essentieel voor onze groeistrategie", zegt APC's CEO Maen Nsour. "De Alyarmouk zal onder uitdagende omstandigheden werken, maar we hebben het volste vertrouwen in IHC als partner en in de betrouwbaarheid van hun technologie.”

In onderdelen naar Jordanië

Na de tewaterlating wordt de Alyarmouk in bedrijf gesteld en getest. Na afloop wordt het schip uit het water getild, gedemonteerd en naar Jordanië vervoerd. Wanneer de onderdelen in Jordanië aankomen, wordt de Alyarmouk weer in elkaar gezet en zal het schip klaar zijn om zijn eerste opdracht uit te voeren, ondersteund door het lokale IHC Jordan-kantoor.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland