Royal IHC laat Sapura Jade te water | Maritiem Nederland
Nieuws

Royal IHC laat Sapura Jade te waterRedactie | woensdag 22 april 2015
Scheepsbouw, Koninklijke IHC

IHC Merwede heeft vrijdag 17 april de pijpenlegger ‘Sapura Jade’ te water gelaten op de werf in Krimpen aan den IJssel.

Het schip is de vierde 550 ton pijpenlegger in een serie van in totaal vijf pijpenleggers voor Sapura Navegação Marítima, een joint venture tussen SapuraKencana en Seadrill. De vijf schepen zijn compleet geïntegreerde offshore schepen, volledig ontworpen, geëngineerd en gebouwd door Royal IHC. Na oplevering gaat de Sapura Jade, net als de zusterschepen ‘Sapura Diamante’, ‘Sapura Topázio’ en ‘Sapura Ônix’ voor Petrobras diepzee-olievelden ontwikkelen voor de kust van Brazilië.

De Sapura Jade is, net als de Sapura Ônix, uitgerust met een binnen IHC ontworpen pijpenleginstallatie. Deze bestaat uit twee benedendekse opslagcarrousels met een capaciteit van respectievelijk 2.500 en 1.500 ton. Een verstelbaar pijpenlegsysteem met een top tension van 550 ton wordt geïnstalleerd voor het plaatsen van flexibele pijpleidingen. De positie van de pijpenleginstallatie is dusdanig dat er veel ruimte is op het dek. Ook het custom designed controlsysteem is een IHC ontwerp en integreert elk aspect van de pijpenleginstallatie.

“In 2012 tekenden we een contract met Sapura Navegação Marítima voor twee pijpenleggers”, zegt Arjan Klijnsoon, IHC’s Executive Director Marketing & Sales. “In augustus 2013 tekenden we een contract voor nog eens drie schepen. Met een totale order van vijf schepen heeft Sapura Navegação Marítima ons een groot project toevertrouwd. De bouw en tewaterlatingen en leveringen van deze schepen liggen op of zelfs voor op schema en de al opgeleverde schepen presteren boven verwachting, hetgeen bewijst dat we een betrouwbare partner zijn voor dit soort complexe projecten.”

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland