Royal IHC laat eerste Beagle 8 sleephopperzuiger te water | Maritiem Nederland
Nieuws

Royal IHC laat eerste Beagle 8 sleephopperzuiger te waterRedactie | maandag 3 april 2017
Scheepsbouw, Baggeren, Koninklijke IHC

Op 31 maart ging de gestandaardiseerde sleephopperzuiger ‘Shante Sagar 17’ te water bij de scheepswerf van IHC in Krimpen aan den IJssel.

De sleephopperzuiger van 8.000 m³ is de eerste van twee Beagle 8 sleephopperzuigers voor Adani, het grootste private havenbedrijf van India. De tweede, ‘Shanti Sagar 18’, wordt in juli 2017 te water gelaten.

“De tewaterlating van deze eerste Beagle sleephopperzuiger is een belangrijke mijlpaal voor ons”, zegt Dave Vander Heyde, CEO van IHC. “De IHC Beagle serie is ontworpen met een aantal standaard functies, waaronder high performance baggerpompen, een innovatieve rompvorm en een ergonomisch ontworpen brug lay-out en consoles. Door het modulaire ontwerp kunnen de schepen - zowel tijdens de bouw als in een later stadium - worden aangepast aan specifieke behoeften. Zo zal de Shanti Sagar 17 worden ingezet voor baggerwerkzaamheden op uitdagende grondsoorten, en wordt daarom uitgerust met een zwaardere sleepkop en een verhoogd voortstuwingsvermogen. Dit type baggerschip past bij het gewenste profiel van Adani, daarom besloot het bedrijf om vorig jaar twee Beagle 8 schepen te bestellen.”

Col. Vinod George, Chief Operating Officer, Dredging and Reclamation bij Adani Group zegt: “In 2005 hebben we onze eigen baggerdivisie opgericht, en bouwden een vloot van zestien baggerschepen op, waarvan IHC onze belangrijkste leverancier is. IHC heeft ons ook geholpen om baggerervaring op te bouwen door het geven van trainingen en leveren van diensten. Voor ons kwam de ontwikkeling van deze gestandaardiseerde reeks sleephopperzuigers op het juiste moment. We waren op zoek naar een zeer productief en betrouwbaar baggerschip zonder overbodige kenmerken. Kostenefficiëntie is het belangrijkste criterium als we ons baggermaterieel selecteren en dit schip sluit perfect aan bij onze eisen.”

Elke Beagle 8 is uitgerust met IHC's Trailspeed Controller (TSC) en Eco Pump Controller (EPC). De door IHC ontwikkelde controller zorgt voor een constante snelheid tijdens het baggeren, wat leidt tot hogere gemiddelde productieresultaten en een consistentere mengselsamenstelling. De EPC vermindert overmatige cavitatie, slijtage en brandstofverbruik.

Eenvoudige bediening van de sleephopperzuiger wordt mogelijk gemaakt door de Intuitive Hopper Controle Chair (IHCC). De ergonomische stoel is uitgerust met bedieningen in de armleuningen, waarmee de operator het volledige baggerproces kan uitvoeren.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland