Royal IHC bouwt sleephopperzuiger in Uruguay | Maritiem Nederland
Nieuws

Royal IHC bouwt sleephopperzuiger in UruguayRedactie | woensdag 23 november 2016
Scheepsbouw, Koninklijke IHC

Royal IHC heeft een contract getekend voor het ontwerp, de bouw en levering van een 4.200 m3 sleephopperzuiger voor Administración Nacional de Puertos (ANP) in Montevideo, Uruguay.

Een belangrijk criterium voor de toekenning van het contract was om te voldoen aan de regelgeving omtrent lokalisatie, die een nauwe betrokkenheid van de lokale maritieme industrie voorschrijft. IHC heeft daarom een op maat gemaakte optimale oplossing voor dit project ontwikkeld, in lijn met de strategische focus op internationalisering. Het totale projectmanagement zal worden uitgevoerd door de Latijns-Amerikaanse organisatie van IHC gevestigd in Rio de Janeiro, Brazilië. Het basisontwerp en de detailengineering worden geleverd door het hoofdkantoor in Nederland, evenals de zeer complexe baggeronderdelen en -apparatuur.

De bouw en inbedrijfstelling van het schip zal plaatsvinden in Uruguay. Om de klant in staat te stellen om het volledige potentieel van het schip te gebruiken, zal ook een uitgebreid training- en onderhoudsprogramma worden geleverd door IHC. Bovendien zal een compleet pakket van reserveonderdelen worden geleverd.

De aankoop van dit nieuwe schip zal de relatie tussen IHC en ANP verder versterken. Deze gaat terug tot de jaren zeventig, met de levering van sleephopperzuiger 'Draga D-7', die deel blijft uitmaken van de vloot van ANP.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland