Royal Huisman opent vestiging in Amsterdamse haven | Maritiem Nederland
Nieuws
De nieuwe vestiging van Royal Huisman met vanaf links gezien Koen Overtoom en Jan Timmerman. Tweede van rechts: Gerard Ram (foto: Port of Amsterdam)

Royal Huisman opent vestiging in Amsterdamse havenredactie | woensdag 15 mei 2019
Jachtbouw & Watersport

Royal Huisman neemt een nieuwe vestiging in de Amsterdamse haven in gebruik. De jachtbouwer gaat aan de slag op de voormalige werf van Holland Jachtbouw in Zaandam. Port of Amsterdam is sinds 14 mei eigenaar van deze werf.

Na Feadship Royal van Lent is dit de tweede superjachtbouwer in de Amsterdamse haven. De komst van Royal Huisman betekent hoogwaardige werkgelegenheid, innovatie en vakmanschap voor de Amsterdamse regio.

Superyacht hub

"Met de aankoop van de werf en de verhuur aan Royal Huisman versterken wij de maakindustrie die in onze haven veel toegevoegde waarde levert", zegt Koen Overtoom, ceo Port of Amsterdam "Met de komst van Huisman geven we invulling aan onze ambitie om te groeien tot een superyacht hub. Deze regio wordt als zeer aantrekkelijk ervaren door bedrijven uit de jachtbouw vanwege hoogwaardig geschoold personeel, een internationale luchthaven en natuurlijk de ondernemerszin."

Jan Timmerman, ceo Royal Huisman, voegt hier aan toe: "Door de uitbreiding van onze faciliteiten in de regio Amsterdam, kunnen we een passend antwoord geven op de toenemende vraag van bestaande en nieuwe klanten. Deze tweede werf zal gedurende lange termijn een prachtige aanvulling zijn op onze bestaande locatie in Vollenhove voor zowel nieuwbouw als voor de diensten van ons Huisfit team."

Ook de gemeente Zaanstad is blij met de komst van Huisman. Gerard Ram, Wethouder Economische Zaken: “Scheepsbouw is al sinds de tijd van de VOC geworteld in de Zaanstreek. Met de vestiging van Royal Huisman zien we een versterking van het jachtbouwcluster. Met hoogwaardige werkgelegenheid en een lage milieucategorie past het bedrijf uitstekend in onze visie op de transformatie van de Achtersluispolder."

Bouw, onderhoud en refit

Jeroen Sirag, Export Director HISWA Holland Yachting Group: "In 2017 zijn wij samen met Port of Amsterdam een partnership gestart om Amsterdam als superjachtbestemming op de kaart te zetten bij zowel de eigenaren van deze jachten, als ook vestigingsplaats voor jachtbouwers en toeleveranciers. Hier vinden de klanten het hele pakket: bouw, onderhoud en refit."

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland